På trods af Susies kræftsygdom besluttede søstrene Rasmussen at melde sig til TV-konkurrencen "Først til verdens ende": Her skulle de konkurrere mod andre yngre par om at nå verdens ende først – med en taske på ryggen, uden mobiltelefon og uden kreditkort.
Indtil da havde de to nordjyske søstre levet et trygt og roligt liv, som de var tilfredse med.
Da Heidi og Susie tog afsted, havde de ikke sat sig for at blive trygge ved uvished, overvinde deres højdeskræk, komme over frygten for at sejle i båd eller væmmelsen ved klamme hotelværelser. Det var ikke målet med rejsen – det var blot en bivirkning af, at selve rejsen var det vigtigste. Gang på gang valgte de at kaste sig ud i uoverskuelige udfordringer, og gang på gang valgte de at fortsætte. Ikke fordi de skulle, men fordi rejsen, den dyrebare tid sammen og deres relation til hinanden var så betydningsfuld.
Nietzsche sagde: "He who has a why to live for can bear almost any how."
Når vi arbejder med eksponering, er det faktisk umuligt at gøre det effektivt uden, at både vi og vores klient har en klar forståelse af, hvorfor vi skal gå i gang. "Ikke at være angst mere" eller "lade være med at undgå" er aldrig gode nok grunde til at kaste sig ud i noget ubehageligt. Der skal være en idé om et andet liv, vi håber på – et liv, der er værd at kæmpe for.
At arbejde med eksponering minder om en spiral, der hele tiden udfolder sig. Hver gang vi går i stå, må vi tilbage til tegnebrættet og spørge os selv, hvad der skal justeres, og om det er retningen, der ikke giver mening nok og bør genbesøges. Det er ofte her, når vi går i stå, at vi taler om de dybeste ønsker, de vigtigste relationer, om glæde og om håb. Det er jo relationerne, håbet og glæden, der i sidste ende bærer os igennem. Når man har en klar og tydelig "hvorfor," kan man bære næsten hvilket som helst "hvordan."
Vil du lære at arbejde transdiagnostisk, når du laver eksponering med dine patienter? Og vil du samtidig opnå hands-on erfaring, der styrker dine færdigheder i praksis? Vil du lære at mestre teknikker, der virker på tværs af diagnoser – og du får konkrete værktøjer, som du kan bruge med det samme i din egen praksis?
Der stadig plads på næste hold af "Masterclass: Eksponering i egen praksis", d. 20.-21. marts i København.
Du vil bruge dig selv som eksempel. Ligesom i terapi arbejder vi kun med det, der er meningsfuldt for dig, og som du er villig til. Du deler kun det med holdet, som du selv er klar til at dele. Uanset hvor meget eller hvor lidt du vælger at arbejde med, vil du lære noget både om dig selv og om, hvad vi egentlig beder vores patienter om, når vi arbejder med eksponering.
Forløbet kombinerer teori og praksis, fordi "learning by doing" ofte giver mere end blot en teoretisk gennemgang. Du får en solid teoretisk forståelse af den transdiagnostiske tilgang – men du får også mulighed for at opleve metoderne på egen krop og reflektere over dem.
Kurset forventes som altid at blive godkendt til specialistuddannelsen under det tværgående modul.
Comments